Wrzesień 22, 2022

SLA RITE – PIELĘGNACJA CERY WRAZ Z MAKIJAŻEM

Większość klientów naszej perfumerii kojarzy markę SLA głównie z bogatą paletą kosmetyków kolorowych do makijażu, które od kilku lat uzupełniają naszą szeroką ofertę. Z serii pielęgnacyjnej do tej pory marka proponowała produkty oczyszczające i tonizujące, a od niedawna dołączyła do nich seria kosmetyków o dogłębnym działaniu, które działając synergicznie z produktami do makijażu SLA, spełniają koncepcję terapii kosmetycznej.

SPECJALISTYCZNA PIELĘGNACJA SLA DLA KAŻDEJ SKÓRY

Unikalna koncepcja nowej linii Serge'a Louisa Alvareza zakłada połączenie dwóch z gruntu odrębnych etapów: pielęgnacji i makijażu, między którymi zaciera granicę poprzez technologię Lumina-skin. Na czym polega to rewolucyjne działanie? Marka SLA postawiła na pierwszym miejscu pielęgnację już podczas tworzenia produktów do makijażu, a następnie zastosowaną w nich formułę wykorzystała w kolejnych seriach.

Każdy z podkładów zawiera cenne składniki aktywne i naturalne, w tym opatentowany składnik przenoszący tlen o nazwie Lumina-skin. Dzięki tej formule kosmetyk makijażowy spełnia dodatkowo rolę produktu pielęgnacyjnego, ponadto zawierając witaminy, przeciwutleniacze i organiczne oleje. W międzyczasie twórcy cofnęli się do podstawowej pielęgnacji cery, wprowadzając produkty do oczyszczania i tonizacji. Aby pielęgnacja z SLA była kompletna, brakowało kosmetyków dogłębnie wnikających w skórę, zapewniających jej odżywienie i działanie "pod makijażem". Nową gamę tworzą trzy rodzaje serum dostosowane do różnych potrzeb skóry, wykorzystujące formułę Lumina-skin zastosowaną w kosmetykach makijażowych i potęgującą działanie serum. Właśnie dlatego połączenie tych dwóch serii kosmetyków tworzy synergię, gwarantuje skuteczność i zachwycający finalny efekt.

3 KURACJE SERII RITE

• S1 – serum do skóry odwodnionej i wrażliwej

W kuracji odmładzającej i nawilżającej zastosowane zostały:

• cenne oleje z moreli, nasion słonecznika, orzechów ziemnych, arniki,

• ekstrakty z nagietka i konopi siewnych,

• kwas hialuronowy,

• emolienty zapobiegające utracie wody z naskórka i nawilżające skórę,

• składniki kojące, przeciwzapalne i łagodzące zmiany trądzikowe,

• składniki wyrównujące koloryt skóry i niwelujące przebarwienia,

• substancje odnawiające warstwę lipidową skóry,

• witamina A i E,

• substancje redukujące zaczerwienienia i zmiękczające naskórek,

• substrancje pobudzające przepływ krwi.

Serum S1 Rite przywraca witalność i regeneruje barierę ochronną skóry. Naturalne olejki nawilżają, łagodzą oraz odżywiają skórę, a witaminy chronią ją przed oznakami starzenia. Dzięki zahamowaniu utraty wody, cera zyskuje elastyczność, aksamitną gładkość, a drobne zmarszczki stają się znacznie płytsze. W połączeniu z dowolnym podkładem SLA, serum działa znacznie intensywniej, dotleniając komórki skóry przez Lumina-skin.

• S2 – serum do skóry z niedoskonałościami

W kuracji detoksykującej i przywracającej skórze równowagę zastosowane zostały:

• cenne oleje i mleko ze słodkich migdałów,

• alantoina,

• ekstrakty z aloesu, nasion kiwi, cytrusów, orzecha włoskiego, skórki mangostanu, winorośli,

• kompleks Acnecare z kwasem salicylowym i cytrynowym,

• substancje wygładzające,

• głęboko wnikające składniki zapobiegające utracie wody z naskórka i nawilżające skórę,

• składniki kojące i łagodzące zmiany skórne oraz zaczerwienienia,

• substancje przeciwzapalne oraz antyseptyczne,

• substancje zmiękczające skórę,

• witaminy PP,C, E, B5 i B6.

Serum S2 Rite koi wszelkie podrażnienia skóry, zmiany trądzikowe, niweluje rumień. Wiele składników o właściwościach antyoksydacyjnych zawartych w S2 Rite, chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, opóźniając proces starzenia. Dzięki zawartości kwasów owocowych oraz formule VerryBerry Acnecare, serum delikatnie złuszcza naskórek, pobudzając jego odnowę i wspomagając proces gojenia. Regularne stosowanie produktu reguluje wydzielanie sebum, chroniąc skórę przed powstawaniem wyprysków.

• S3 – serum regenerujące do cery dojrzałej

• olejki z opuncji figowej, słodkich migdałów, arganowy,

• kwas hialuronowy,

• kwas salicylowy, cytrynowy,

• naturalne antyoksydanty,

• ekstrakty z kwiatu pomarańczy, aloesu,

• ekstrakt z rośliny konjac bogatej w witaminy A, D, E, B1, B6, B12 i wiele składników odżywczych,

• alantoina,

• składnik aktywny Bioplasma pozyskiwany z alg ,

• substancje wygładzające i zmiękczające skórę,

• witaminy E, PP, prowitamina B5.

Serum S3 Rite o niezwykle bogatej formule pełnej naturalnych ekstraktów roślinnych, odżywi dojrzałą skórę wypełniając ją kompleksem witamin. Zawiera wyciąg z alg, które znane są ze swoich niezastąpionych właściwości wygładzających i przeciwstarzeniowych. S3 Rite doskonale nawilża, ujędrnia ją oraz zabezpiecza skórę przed utratą elastyczności. Regeneracja skóry z tym serum będzie zdecydowanie łatwiejsza.

Sprawdźcie sami rewolucyjne kuracje marki łącząc je z kosmetykami do makijażu SLA i przekonajcie się, że zarówno dotlenienie skóry jak i regeneracja z makijażem jest możliwa!