Lipiec 4, 2022

PIELĘGNACJA PACHNĄCA LATEM - NOWE KOLEKCJE KOSMETYKÓW ACCA KAPPA

Włoska marka Acca Kappa, która gości od dawna w Mon Credo z szerokim wachlarzem perfum, akcesoriów kosmetycznych i fryzjerskich, świec, mydeł oraz produktów zapachowych do wnętrz, wyszła naprzeciw potrzebom klientów, którzy w niszy szukają subtelnego, nienachalnego luksusu. Tym razem Acca Kappa, znana z zamiłowania do naturalności, poszerzyła serię pielęgnacyjną o linię kosmetyków Sakura oraz Mandarin & Green Tea, które są wprost stworzone na lato! Poznajcie pastelową delikatność pielęgnacji idealnej na gorące dni.

LEKKOŚĆ NATURALNEGO AROMATU

Acca Kappa stawia na naturalność i wie to każdy, kto poznał tę markę, która wyróżnia się na tle całej perfumerii prostotą zarówno oprawy, jak i wnętrza. Doskonały kwiat lipy, zielona mandarynka, subtelne białe piżmo, czy morelowy kielichowiec to zapachy ponadczasowe, relaksujące, odprężające, kojarzące się z dziewiczą naturą. W kolekcji perfum pojawił się zmysłowy, świeżo-pudrowy zapach kwiatu wiśni , a niedługo później dołączyły do niego kosmetyki uzupełniające: perfumy w kremie, krem do rąk, balsam do ciała, żel pod prysznic oraz miniaturowe kosmetyki podróżne. Druga seria jest bardziej pobudzająca ze względu na zapach mandarynki i zielonej herbaty, również lekki, energetyczny, bardziej uniseksowy i wyrazisty. Serię Mandarin&Green Tea tworzą te same rodzaje kosmetyków.

ODŚWIEŻAJĄCA PIELĘGNACJA NA LATO

Zacznijmy od odprężającego prysznica – Acca Kappa proponuje nam żele pod prysznic w pojemności aż 500ml lub w wersji podróżnej – 100ml. Kosmetyki delikatnie oczyszczają skórę, jednocześnie zachowując jej naturalną równowagę. Są bezpieczne i nie podrażniają naskórka.

Żel Sakura Tokyo dodatkowo zawiera naturalnie łagodzące wyciągi z rumianku oraz karczocha, który poprawia koloryt skóry, przywraca jej elastyczność i zdrowy wygląd.

Żel Mandarin&Green Tea pobudza dzięki połączeniu ekstraktów mandarynki, żeń-szenia i ananasa, które rewitalizują oraz orzeźwiają, a nagietek zmiękcza i koi skórę.

Drugim krokiem w pielęgnacji jest kuracja głębiej wnikająca w naskórek. Pamiętajmy o balsamie do ciała po kąpieli, gdyż dzięki niemu skóra pozostaje odpowiednio nawilżona i nie traci sprężystości. Balsamy Sakura Tokyo oraz Mandarin&Green Tea występują w pojemnościach 300ml lub podróżnych 100ml, szybko wchłaniają się i nie pozostawiają tłustego filmu.

Balsam Sakura to kuracja kojąca z ekstraktami miodu, rumianku. Zawartość kofeiny i karczocha gwarantuje działanie przeciwstarzeniowe i uelastyczniające. Każda aplikacja pozostawia skórę gładką i pachnącą typowo kobiecym bukietem kwiatu wiśni, neroli, lilii wodnej i frezji.

Balsam Mandarin&Green Tea to intensywna kuracja odżywcza. Kremowa emulsja z ekstraktami ananasa i zielonej herbaty zawiera przeciwutleniacze i substancje silnie nawilżające, co pozwala utrzymać optymalny poziom wody w skórze.

Zadbajmy też o nasze dłonie, które latem wyjątkowo narażone są na przesuszenie. Kremy do rąk Acca Kappa Sakura Tokyo oraz Mandarin&Green Tea są intensywnym zabiegiem nawilżająco-ochronnym, który wnika w głąb skóry odżywiając ją i regenerując. Dodatkowo kosmetyki zawierają kwasy delikatnie złuszczające: glikolowy i migdałowy, co wpływa na rozjaśnienie plam pigmentacyjnych oraz wygładzenie. Ekstrakty z kiełków i białko owsa działają tonizująco i kojąco na skórę dłoni.

Dla osób preferujących subtelne perfumy mamy doskonały produkt – perfumy w kremie Sakura Tokyo i Mandarin&Green Tea. Miniaturowe pudełeczko jest idealne do torebki, to świetne rozwiązanie by w każdej chwili, gdy tylko mamy na to ochotę, móc odświeżyć się lekkim zapachem kwiatu wiśni lub mandarynki i zielonej herbaty. Kremowa konsystencja to kolejny plus, gdyż kosmetyk spełnia dodatkowe działanie – pozostawia skórę aksamitną i miękką.

Polecamy Wam także wody perfumowane Sakura Tokyo i Mandarin&Green Tea. Ich lekkie, świeże zapachy to dobry wybór na ciepłe dni, wakacyjne wyjazdy i wszelkie wyjścia, od pracy po przeróżne imprezy.