Grudzień 1, 2023

PACHNĄCA DEKORACJA DOMU – DOSKONAŁY PREZENT DLA KAŻDEGO

W ostatnich miesiącach do asortymentu Mon Credo dołączyło kilka rewelacyjnych kolekcji perfum, które bardzo przypadły do gustu naszym klientom. Wśród nich pojawiła się włoska marka z serią sześciu wód perfumowanych do ciała, ale jest też producentem produktów zapachowych do wnętrz. Część z Was zapewne słyszała już o Teatro Fragranze, gdyż ich perfumy o zapachu fioletowych winogron bardzo szybko stały się jednym z naszych bestsellerów. Tych, którzy jeszcze nie poznali Teatro, serdecznie zachęcamy do zapoznania się z ofertą marki w naszej perfumerii, a tym razem szczególnie polecamy Wam zapachy, które wypełnią Wasze domy magią aromatu, a przy okazji będą niezwykle elegancką dekoracją wnętrza.

ZAPACHEM OŻYWIĆ PRZESTRZEŃ!

Linia produktów Teatro Fragranze Uniche powstała w domowym laboratorium we Florencji z pomysłu i pasji trzech kobiet, które zapragnęły „udekorować” przestrzeń zapachem. Celem marki było stworzenie kolekcji perfum ożywiających wnętrza domów, biur, firm, by otoczyć ludzi wyjątkową aurą aromatu, pozytywnie nastrajając ich umysły. Kluczowym elementem marki są emocje pomiędzy przestrzenią a zapachem oraz estetyka inspirowana włoską sztuką renesansu, której wyrazem są proste, eleganckie wazony, wykonane przez włoskich rzemieślników.

AROMATERAPIA W DOMOWYM ZACISZU

Współpracując z wybranymi perfumiarzami, projektantami i rzemieślnikami, marka Teatro opracowała serię produktów aromatyzujących do wnętrz, z której aż 12 zapachów znajdziecie w Mon Credo w postaci dyfuzorów: Verde Lorena, Pura Ambra, Fiore, Batuffolo, Bianco Divino, Incenso Imperiale, Oro, Rose Oud, Diamante, Patchoulove, Nero Divino, Tabacco. Sześć ostatnich z wyżej wymienionych dostępnych jest również w wersji wód perfumowanych do ciała, a część kolekcji ma także swoje produkty uzupełniające takie jak świece i spraye do pomieszczeń. Dyfuzory składają się ze szklanych, masywnych wazonów o prostej, bardzo eleganckiej formie, rattanowych, grubych, naturalnych patyczków oraz uzupełnienia z płynem zapachowym o wybranej pojemności:

Verde Lorena (100, 250, 500ml) – to coś dla tych osób, które preferują świeże, lekkie zapachy. Wypełnia pomieszczenie aromatem mięty, herbaty i cytrusów, pobudza oraz dodaje energii.

Bianco Divino (100, 250, 500ml) – obok Nero Divino drugi z ulubieńców naszych klientów, ze względu na musujący, lekki zapach szampana, delikatnych kwiatów i soczystego jabłka.

Fiore (100, 250, 500ml) – zapach z luksusowej kolekcji, łączący wonie białych kwiatów, jednak podobnie jak poprzednie kompozycje – o świeżej, pozytywnie nastrajającej nucie.

Batuffolo (100, 250, 500ml) – subtelny, kwiatowy aromat, kojarzący się z pudrem i kosmetykami dziecięcymi, działa niezwykle kojąco i uspokajająco.

Pura Ambra (100, 250, 500ml) – zapach nieco w retro klimacie, stworzony z „ambry” roślinnej, zmieszanej z aromatycznymi, drzewnymi i kwiatowymi esencjami.

Incenso Imperiale (100, 250, 500ml) – naszym zdaniem najpiękniejsze kadzidło do wnętrz, jakie mieliśmy okazję poznać. Niezwykle subtelne, eleganckie i delikatne.

Tabacco 1815 (100, 250, 500ml; 1,5l) – jeden z jesiennych bestsellerów, przypominający zapachem nutę perfum Tobacco Vanille Toma Forda. Bardzo ciepły i otulający.

Oro (100, 250, 500ml) – kolejne perfumeryjne skojarzenie, tym razem z klasykiem Terre d’Hermes, ale w bardziej pieprzowej wersji. Ulubieniec panów.

Patchoulove (100, 250, 500ml) – ciepła paczula z wanilią i drzewnymi nutami w tle. Zapach raczej intensywny, dla wielbicieli cięższych aromatów w pomieszczeniach.

Rose Oud (100, 250, 500ml) – nie tylko dla amatorów modnego połączenia róży z oudem w perfumach, gdyż róża jest bardzo świeża, a oud dość „grzeczny”.

Diamante (100, 250, 500ml) – krystaliczny, czysty, jak określa marka, a my polecamy fanom zapachów Trajan, Instant Crush oraz Baccarat Rouge, gdyż ma z nimi wspólny ton.

Nero Divino (100, 250, 500ml; 1,5l, 3l) – perełka w kolekcji zarówno zapachów do ciała, jak i do wnętrz. Fioletowe winogrona, poziomka, jeżyna, skóra. Dość słodki aromat wypełniający jeszcze kilka pomieszczeń obok.

Zapachy Teatro Fragranze dostępne są w perfumeriach Mon Credo również w formie sprayu o pojemności 500ml. Ponadto znajdziecie też u nas świece zapachowe o aromatach: Fiore , Oro , Tabacco , Patchoulove i Nero Divino o gramaturze 180g.

CZAS NA PREZENTY!

Oczywiście nie tylko Mikołajkowe czy gwiazdkowe! Produkty zapachowe do wnętrz zawsze będą dobrym prezentem, szczególnie jeśli postawicie na wysoką jakość i elegancką oprawę, a z Teatro nie ma wątpliwości – wszystko jest na najwyższym poziomie. W okresie przedświątecznym zachęcamy Was jednak jeszcze bardziej, by sprawdzić co ciekawego proponuje Wam Teatro, gdyż piękna świeca zapachowa lub dyfuzor o trwałym zapachu to prezent, który z pewnością ucieszy każdego. Pamiętajcie, że decydując się na zakupy w naszej perfumerii, dodatkowo zapakujemy Wam wybrany produkt na świąteczny prezent.

Wszystkie powyższe zapachy możecie zakupić na naszej stronie, gdzie znajdziecie też zdjęcia poglądowe każdego produktu, a do przetestowania zapachów zapraszamy serdecznie do perfumerii stacjonarnych Mon Credo w domu handlowym Vitkac i Starej Papierni.