Listopad 3, 2023

Attar Al Has - pierwsza marka z Turcji w asortymencie Mon Credo

Turecka marka Attar Al Has podbiła nasze serca i nosy na tegorocznych targach perfumeryjnych Esxcence 2023 w Mediolanie i od wiosny dołączyła do asortymentu Mon Credo. Jako nowa marka na rynku, zadebiutowała kolekcją Exclusive w 2021 roku na targach Beauty World w Dubaju, a w 2022 roku na targach Pitti Fragranze we Florencji zaprezentowała linię Limited Edition. Przez kilka miesięcy obecności w naszych perfumeriach, Attar Al Has zdołała zdobyć liczne grono fanów, zauroczonych zarówno jej olfaktorycznymi walorami, jak i orientalnym designem. Zapraszamy Was do magicznego świata tureckiego perfumiarstwa!

ATTAR AL HAS – MIĘDZY BLISKOWSCHODNIĄ SZTUKĄ PERFUMIARSKĄ A EUROPEJSKĄ NOWOCZESNOŚCIĄ

Attar Al Has reprezentuje początki perfumeryjnego rzemiosła, obejmującego ekskluzywne mieszanki esencji starożytnego Wschodu, połączone ze współczesną sztuką tworzenia perfum. Charakterystyczne zapachy zamknięte zostały w lśniących, wyjątkowych flakonach symbolizujących wolność i niezależność tych potężnych mikstur. Biżuteryjne korki zwieńczone kamieniem szlachetnym nawiązują natomiast do orientalnego designu. Właścicielami marki są Ersin Bas i Sinan Karakas, bliscy przyjaciele, którzy od 25 lat działają zawodowo w branży kosmetycznej, a swoją pasję do zapachów połączyli w 2021 roku zakładając Attar Al Has. Marką skrupulatnie zarządza wizjonerski zespół wdrażający najwyższe standardy w zakresie badań i rozwoju, produkcji, kontroli jakości, logistyki i marketingu. Wszystkie te działania odbywają się w głównej siedzibie marki w Stambule, wspieranej przez Centrum Sprzedaży i Logistyki UE w Brukseli. Attar Al Has angażuje się w promowanie zrównoważonych relacji opartych na wzajemnym szacunku, zaufaniu i przejrzystości, z poszanowaniem zróżnicowania kulturowego, wyznawanych wartości i przekonań.

FILOZOFIA TURECKIEJ MARKI NISZOWEJ ATTAR AL HAS

Attar Al Has, w szerokim tłumaczeniu z języka arabskiego, oznacza „osobisty zapach”. Attar definiuje się jako „aromat” lub „esencję”, podczas gdy Al khas oznacza „prywatny, własny, osobisty”. Słowo Attar to także nazwa miejsca sprzedaży perfum i leków, może również oznaczać perfumiarza lub farmakologa.

Dla Attar Al Has perfumy niszowe to coś więcej niż tylko piękne zapachy, składają się ze wspomnień i emocji znacznie bardziej odległych od ich składników fizycznych. Węch to najpotężniejszy z naszych zmysłów, jest powiązany z nastrojem i zachowaniem. To, co czujemy, może nas natychmiast poruszyć, pobudzić, wywołać reakcję. Attar Al Has to świat zapachowych cudów i zmysłowych historii, które uzupełniają potrzebę wyrażania indywidualności i osobistego stylu. Wśród szerokiej gamy różnorodnych kompozycji każdy z nas może znaleźć swój signature scent, który będzie nas określał i wyróżniał, a jednocześnie dopełniał.

WYJĄTKOWE KOLEKCJE PERFUM ATTAR AL HAS

Charakterystyczne zapachy ATTAR AL HAS to ekstrakty perfum o wysokiej koncentracji, a zawartość naturalnych składników zapewnia im najwyższą jakość. Wyjątkowe, hipnotyzujące ciepłem, zmysłowością i głębią kompozycje reprezentują sobą kunszt kreatywnych mieszanek i rzadkich receptur, wykonanych z najlepszych naturalnych surowców. Propozycje marki podzielone zostały na dwie kolekcje, Exclusive Collection w kolorowych flakonach, obejmującą 9 kompozycji, oraz skąpaną w złocie Limited Edition, liczącą 6 zapachów. Poniżej przedstawiamy Wam niezwykle komplementogenne kompozycje z obu kolekcji, które zdążyły zauroczyć nas oraz naszych klientów, więc mamy nadzieję, że zauroczą także i Was!

NAJPIĘKNIESZE KOMPOZYCJE OD ATTAR AL HAS

Nasze zestawienie otwieramy piękną, ultrakobiecą kompozycją, którą fanki Deliny pokochają od pierwszego powąchania - poznajcie Golden Ice ! Z bestsellerem od Parfums de Marly łączą ją nuty rabarbaru, liczi, wanilii i majestatycznej róży tureckiej, które w Golden Ice są doskonale wyważone. Niech nie zmyli Was nazwa, nie znajdziecie tu lodowego chłodu, kompozycja jest miękka, jedwabista i pełna dziewczęcego wdzięku.

Jeżeli widząc nazwę Passion Oud spodziewacie się potężnej dawki agaru, to musimy Was rozczarować, ale tylko na chwilę, ponieważ ta kompozycja udowadnia, że róża w orientalnym klimacie nie musi być zawsze połączona z oudem. W Passion Oud róża majowa osłodzona została cassis, czyli syropem z czarnej porzeczki, i połączona z paczulą oraz wanilią, a efekt jest zniewalający – ta elegancka, słodka, ale nieprzesłodzona róża nie da o sobie zapomnieć!

A teraz czas na kompozycję, która zdążyła już zachwycić niejednego mężczyznę. Jeśli lubicie skórzane akordy w perfumach, musicie wypróbować Leather Effecto . Skóra została tu połączona z szafranem i rumem, tworzącymi wytrawną mieszankę, która z czasem ociepla się, nabierając przyjemnej, bursztynowo-waniliowej słodyczy. Afrodyzjakalna baza sprawia, że Leather Effecto to niezwykle zmysłowa i uwodzicielska kompozycja.

Ostatnią naszą propozycją z kolekcji Exclusive są perfumy, które z pewnością przypadną do gustu fanom Tobacco Vanille. Fleur de Tabac to kompozycja zdecydowanie bardziej złożona niż klasyk od Toma Forda, raz po raz rozbrzmiewająca orientalnymi tonami. Tytoniowa nuta jest tu ostra i cierpka, ale w połączeniu z szafranem, aromatycznymi przyprawami i kwiatami nabiera wyjątkowej głębi. Solidna, drzewno-kadzidlana baza została tu złagodzona słodyczą wanilii i tonki. Absolutny must have dla wielbicieli uniseksowych kompozycji w orientalnym klimacie.

Na koniec mamy jeszcze dla Was dwie kompozycje z serii Limited Edition, która, jak dowiedzieliśmy się niedawno, wejdzie na stałe do oferty Attar Al Has :)

Liberty's Way to niezwykle kobieca kompozycja dla fanek białych kwiatów w perfumach. W otwarciu cytrusowa woń mandarynki łączy się z aromatyczną lawendą i cierpkim liściem czarnej porzeczki. Serce Liberty's Way to kremowe i miękkie połączenie kwiatu pomarańczy z jaśminem i subtelnym akordem herbacianym oparte na bursztynowo-waniliowej otulającej bazie.

Ostatnia nasza propozycja od Attar Al Has to niezwykle intymne, miękkie perfumy odzwierciedlające zapach rozgrzanej skóry. Skin Musk , bo o nim mowa, otwiera się pudrowym, otulającym połączeniem migdała z brzoskwinią. Kwiatowe serce kompozycji, w którym na pierwszy plan wybija się oczywiście róża turecka, otulone zostało ciepłą, drzewno-waniliową bazą, która nadaje Skin Musk niezwykle cielesnego, sensualnego tła.

Jeżeli powyższy wpis zachęcił Was do bliższego poznania Attar Al Has, pierwszej w naszym asortymencie marki pochodzącej z Turcji, zapraszamy Was na testy do perfumerii Mon Credo w Vitkacu i Konstancinie-Jeziornie. Tym z Was, którzy nie mają możliwości odwiedzić naszych salonów stacjonarnych, polecamy zakup próbek na naszej stronie. Gwarantujemy, że pośród 15 wyjątkowych kompozycji każdy z Was znajdzie swój „osobisty zapach”!