Luty 4, 2021

ZAPACH MIŁOŚCI WYRAŻONY W PERFUMACH, CZYLI KOMPOZYCJE IDEALNE NA WALENTYNKI

Nawiązując do zbliżającego się święta zakochanych, szukamy na naszych półkach odcieni miłości. Zatrzymaliśmy się instynktownie przy krwistej czerwieni róży w pudrowym Rouge Nocturne Terry de Gunzburg, której kolor wyróżnia się na tle wszystkich pozostałych flakonów w perfumerii. Gorącą czerwień w perfumach wyrażają przede wszystkim ich nuty, tworząc zmysłowe akordy, a barwa płynu może je jedynie dopełniać. Wówczas tworzy się obraz kompozycji niemalże wypełnionej emocjami. Większą uwagę warto jednak skupić na aromatach, które odzwierciedlają gorące uczucia.

Karminowe flakony, szkarłatne wnętrza idealne na walentynkowy prezent...

Kuszą, zachwycają, ale nie zawsze kryją miłosny eliksir. Faktem jest, że ciemna barwa perfum czasem wiele mówi o zapachu, ale nie powinniśmy traktować tego jako reguły. Zapewne szerszemu gronu naszych klientów znane są takie klejnoty jak PORPORA, RUDIS czy STRICNINA. Ich kontrastujące z otoczeniem flakony w odcieniach czerwieni przyciągają wzrok wielu osób. Trzeba przyznać, że w ich sercach kryje się odurzająca moc – zachwycająca, piekielnie kusząca róża podbita kadzidłem, upajający aromat czerwonego wina na skórzanej podstawie, czy słodka rozkosz owocowej trucizny. Ale w czerwonej szacie prezentuje się również kilka innych kompozycji, które jak niezaprzeczalnie intrygujące i fascynujące, tak są równie odległe od perfumeryjnych afrodyzjaków, a bliższe upodobaniom koneserów. Poszukajmy zatem tych bliższych romantycznym motylom w brzuchu.

Magia uwodzenia zapachem nie tylko w Walentynki

Nie od dziś wiadomo, że zapachy mają niezwykły wpływ na to, jak postrzega nas płeć przeciwna. O uwodzeniu za pomocą perfum mówią nawet źródła historyczne z czasów starożytnych oraz mitologia. Jakie składniki perfum uznaje się za najbardziej pobudzające zmysły? Jest ich sporo, ale znaczenie mają też połączenia poszczególnych składników. Z pewnością warto prześledzić składy kompozycji szukając nut czekolady, wanilii, paczuli, imbiru, anyżu, róży, mirry, chili, cynamonu, czarnego pieprzu i oczywiście odurzającej tuberozy. Jeśli zależy nam na subtelniejszym zapachu, który zaintryguje niepowtarzalnym aromatem, to zdecydowanie polecamy perfumy na bazie molekuł. Klasyczna MOLECULE 01 z Iso E Super sprawdzi się jako indywidualny zapach, ale także jako baza pod każde inne perfumy. Ogromnym plusem w przypadku tego zapachu jest fakt, że na każdej skórze może pachnieć zupełnie inaczej.

Zmysłowe kompozycje na Walentynki, wyrażające więcej niż 1000 słów

Kierując się naszym doświadczeniem oraz obserwacjami reakcji klientek oraz klientów, wytypowaliśmy po kilka zapachów, które postrzegane są jako wyjątkowo zmysłowe, uwodzicielskie i wywołujące błysk w oku:

• DELINA – nasza zmysłowa, świeżo-słodka perełka niezmiennie cieszy się ogromną ilością komplementów ze strony Panów i rozkochuje kolejne kobiety, więc nie mogło jej zabraknąć w zestawieniu prezentów walentynkowych.

• MIRANDA - gourmandowo-korzenny mix z intrygującą nutką anyżu jest tak wypełniony czekoladowymi akcentami, że na pewno trafi w gust perfumowych łasuchów, bo przecież wiemy, że przez żołądek do serca!

• LA VANIGLIA – kobietom wanilia czasem wydaje się zbyt jednoznaczna, dlatego myślą, że nie lubią tego składnika. Takie panie warto poczęstować wanilią z La Vaniglia, która sama jest bardzo sensualna, a w połączeniu z imbirem, paczulą i pieprzem jest esencją afrodyzjaku.

• LADY TUBEREUSE – tuberoza + imbir + wanilia. Jedna z najbardziej kuszących odsłon tuberozy. Obraz pięknej i wytwornej kobiety, która hipnotyzuje mężczyzn nie tylko w święto zakochanych.

• LAYTON – skoro z damskich zapachów była Delina, to z męskich musi być Layton. Działa na kobiety podobnie, jak Delina na mężczyzn.

• DAMASCUS – od niedawna podbija serca klientów Mon Credo połączeniem aromatów cynamonu, pomarańczy, mirry i paczuli, już sam skład powoduje szybsze bicie serca.

• OSCENT BLACK – dominujący anyż i imbir, dalej mamy paczulę, wanilię i żywice. Magiczna kompozycja, którą uwielbiają także kobiety, a kiedy rozpylamy Oscent Black dla panów, szerzej otwierają oczy.

• NOIR EXTREME – róża, wanilia, przyprawy i nuty drzewne, jeden z faworytów pań wśród męskich zapachów, bardzo zmysłowe, idealnie zbalansowane wydanie róży dla mężczyzn.

Zmysłowe perfumy zawsze będą odpowiednim podarunkiem dla ukochanej osoby. Wybierając prezent z okazji Walentynek możemy pozwolić sobie na nieco odmienny zapach, niż codzienny i bezpieczny. Idealnym wyborem będą perfumy wieczorowe, których zapach towarzyszyć będzie przy wspólnych kolacjach czy okazjonalnych wyjściach. Polecamy także zastanowić się nad aromatem, z którym druga połówka ma miłe skojarzenia, być może będzie to zapach owocu, kwiatu, deseru a może wasze wspólne wspomnienie z wakacji. Taki akcent w perfumach mógłby być strzałem w 10! Odnalezienie danego aromatu w Mon Credo zostawcie już nam!