Luty 26, 2021

ELIKSIR PIĘKNA DLA KAŻDEJ KOBIETY

Na zbliżający się Dzień Kobiet przygotowaliśmy wyjątkową listę pielęgnacyjnych perełek z Mon Credo. Kierując się doświadczeniem naszej kadry pracowniczej, którą tworzą w przeważającej części kobiety, wybraliśmy te produkty, które naszym zdaniem każda kobieta chciałaby mieć na swojej kosmetycznej półce. Przeczytajcie, a dylemat nad wyborem prezentu rozwiąże się sam!

BY KAŻDY DZIEŃ BYŁ DNIEM KOBIET

Na początek przedstawiamy rewolucyjną pielęgnację marki Valmont, opartą na nowatorskich kosmetykach komórkowych:

Serum Clarifying Infusion

Rozświetlająco-rozjaśniający koncentrat, który niweluje przebarwienia i wyrównuje koloryt. Serum w kilka tygodni przywraca skórze blask, świeżość i naturalną czystość, efekty działania potwierdza wiele naszych klientek.

Serum Hydra3Regenetic

Żelowy kosmetyk, który w krótkim czasie wyraźnie poprawia sprężystość skóry, intensywnie ją nawilżając. To serum działa u podstaw, trafia w przyczynę odwodnienia, wypełnia zmarszczki spowodowane niedostatecznym nawilżeniem, przez co widocznie wygładza skórę.

Serum Precieux

Eliksir przeciwstarzeniowy dający natychmiastowy efekt. Napina skórę, wygładza zmarszczki, rozświetla, upiększa. Działa jak maska „SOS przed wyjściem” ale jej efektami możemy cieszyć się nieporównywalnie dłużej.

Kremy Evidens: The Day Moisturizer oraz The Night Moisturizer

Jeśli wolicie wybrać na Dzień Kobiet standardowe produkty do podstawowej pielęgnacji, możemy wybrać niestandardowe rozwiązania. Do codziennej ochrony skóry polecamy kremy na dzień i na noc, oparte na składnikach aktywnych uzupełniających odpowiedni poziom nawilżenia. Kremy te zawierają potrójny kolagen, który spowalnia procesy starzenia, leczniczą wodę ze źródła La Foux oraz kompleks witaminowy intensywnie regenerujący skórę podczas odpoczynku.

W szerokiej gamie kosmetyków Valmont i Evidens znajdują się serie pielęgnacyjne nie tylko do twarzy, ale i ciała oraz włosów. Warto przejrzeć ofertę tych marek, zwrócić uwagę także na pielęgnację oczyszczającą, ochronną a także na intensywne kuracje, które pozwolą w domowym zaciszu zorganizować odprężające SPA. Jeśli wybór konkretnego produktu okaże się trudniejszy, to marki przygotowały także zestawy mini kosmetyków, które także doceni każda kobieta.

RELAKS DLA CIAŁA I DUSZY NIE TYLKO W DZIEŃ KOBIET

Oprócz specjalistycznej pielęgnacji, świetnym prezentem na Dzień Kobiet będzie perfumowany balsam do ciała. Silnie nawilżające kosmetyki nadadzą satynową miękkość, a przecież dobrze wiemy jak kobiety uwielbiają aksamitną gładkość skóry trwającą przez wiele godzin. Piękny zapach niewątpliwie będzie dodatkowym atutem!

Balsam Delina

Kosmetyk uzupełniający serię o zapachu Deliny – mistrzowskiej kompozycji z nutą róży tureckiej, liczi i rabarbaru, będącej naszym absolutnym bestsellerem. Ten balsam z powodzeniem może zastąpić niejedne perfumy, gdyż trwałość jego zapachu na skórze jest fenomenalna. Lekka formuła pozwala skórze szybko wchłonąć kosmetyk, który doskonale ją nawilży.

Balsam Andromeda

Również produkt uzupełniający serię, tym razem od Tiziany Terenzi. Masło Carite, olejek z migdałów i witaminowa ampułka tworzą mieszankę wyjątkowo odżywczą dla skóry, zapewniającą wielogodzinne nawilżenie. W perfumowanej serii znajdziemy też żel pod prysznic Andromeda o brzoskwiniowo-kwiatowo-drzewnym zapachu.

Balsam Pink Molecule

Cudowny zapach słodkiej moreli, różowego szampana i bitej śmietany w aksamitnym balsamie bogatym w witaminę E i kojący aloes. Kompleks składników ochronnych tworzy na skórze filtr zabezpieczający przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych.

Balsam Amaryllis

Mniej znany paniom produkt, gdyż marka Panama 1924 od lat tworzy głównie kosmetyki męskie. Znając jego zmysłowy zapach i intensywne działanie, zdecydowanie polecamy go na prezent. Ten balsam pozostawia skórę miękką, odpowiednio nawilżoną i oczywiście pięknie pachnącą bogatą mieszanką aromatów owoców, kwiatów, żywic i nut aromatycznych.

Mamy nadzieję, że ułatwiliśmy wam wybór prezentu na tę szczególną okazję, jaką jest Dzień Kobiet. Drogie Panie – sobie i Wam życzymy promiennego wyglądu w nasze święto i każdego kolejnego dnia!