Styczeń 19, 2021

COŚ ZAMIAST KWIATKÓW NA ŚWIĘTO DZIADKÓW

Kolejny dzień w kalendarzu, zaraz po święcie Babć, to 22 styczna, czyli Dzień Dziadków. Ich niezastąpione, dojrzałe rady, cierpliwość w codziennej nauce oraz życiowa mądrość, tworzą w umysłach dzieci obraz autorytetu i wzoru do naśladowania. Wdzięczność za dane nam wsparcie ciężko wyrazić w jakikolwiek materialny sposób, powinniśmy okazywać ją codziennie. W tym szczególnym dniu możemy jednak postarać się, by nasi Dziadkowie poczuli się wyróżnieni. Z wielką chęcią pomożemy znaleźć odpowiedni dla nich podarunek.

KOSMETYKI IDEALNE NA PREZENT DLA DZIADKA

Zachęcamy do przeglądu różnych półek cenowych, gdyż tak jak w przypadku produktów przeznaczonych dla Pań, dla Panów również mamy spory wybór. Możemy wyszukać ciekawy drobny upominek, lub potraktować go jako dodatek do prezentu, możemy także skomponować niebanalny zestaw. Takie opcje daje nam kilka marek. Dla przykładu włoska firma rzemieślnicza ACCA KAPPA  oferuje nie tylko damskie spinki i szczotki, ale także niezwykle eleganckie przybory dla Panów. Wyjątkowe drobiazgi znajdziemy już od 25zł. Na półkach Acca Kappy mamy między innymi rewelacyjną serię kosmetyków do pielęgnacji brody: szampony, odżywki, olejki, zmiękczające zarost pianki i kremy do golenia, łagodzące podrażnienia oraz tonizujące żele, emulsje i wody po goleniu. Serie inspirowane zapachami: Muschio Bianco, 1869, LiboCedro uzupełniają kosmetyki perfumowane dla mężczyzn: żele, pianki, mydełka.

STYLOWE ZESTAWY DO GOLENIA

Jeśli prezent ma być wyjątkowo wyszukany, to każdy dziadek będący zwolennikiem tradycyjnych metod golenia, będzie wręcz zachwycony jednym z ręcznie wykonanych zestawów Acca Kappa, które zawierają np. pędzel do golenia z metalowym stojakiem, maszynkę w metalowej podstawie lub pędzel + maszynkę na metalowo-drewnianym stelażu. Do gustu starszym panom zapewne przypadnie także pięknie wyglądająca drewniana misa z mydłem do golenia przygotowanym według dawnych receptur marki. Przybory tej włoskiej marki prezentują się niezwykle gustownie, wykonane zostały z najwyższej jakości materiałów: karbonu, skóry, naturalnego włosia borsuka i dzika, najlepszego drewna (wenge czy kotibe), stali nierdzewnej. Przepiękne zestawy proponuje także GENTLEMEN'S TONIC , ich produkty dzięki niezwykłej dbałości marki o każdy szczegół, stają się luksusowym elementem dekoracji. Komplety na stojakach, złożone z golarki i pędzla, zachwycają detalami wykonanymi z niklowanych części i uchwytów pokrytych żywicą. Oczywiście końcówki pędzli tworzy włosie naturalne. Zestawy dostępne są w różnych wariantach kolorystycznych, marka daje także możliwość zakupu pojedynczych elementów oraz kosmetyków.

EKSKLUZYWNE AKCESORIA DLA FANÓW PONADCZSOWEJ ELEGANCJI

Oprócz kosmetyków mamy także ekskluzywne akcesoria dla Panów: pędzle, golarki, szczotki do włosów i do brody, kosmetyczki, grzebienie. Warto wspomnieć także o luksusowych grzebieniach, ręcznie wykonanych z rogu o nazwie "marmur", przez rzemieślników marki MARIELLA MARTINATO , gdyż te produkty zawsze cieszyły się u nas zainteresowaniem dystyngowanych dżentelmenów. W ofercie marki są także dwie wody perfumowane, których retro klimat przekona swoją elegancją dojrzałych panów. Jeden z klasycznie prostych flakonów kryje wewnątrz zapach białego złota, odzwierciedlony aromatyczno-drzewnym połączeniem z dominującym rozmarynem, drugi natomiast to czarne srebro, które ukazano przez orientalne zestawienie pieprzu, szafranu, róży i drzewnej bazy.

PERFUMY JAKO PREZENT NA DZIEŃ DZIADKA

Zapachy najczęściej wybierane przez klientów Mon Credo na prezenty dla Panów, to DAYTONA 10 , TERRE D'HERMES , KING'S ROAD , THE ORCHID MAN , AMANSSHAIK NO.77 . Pierwsze trzy z wymienionych to kompozycje od: Panama 1924, Hugh Parsons i Hermes, a więc marek, które tworzą całe linie dedykowane mężczyznom. Wśród nich znajdziemy także serie uzupełniające: żele, balsamy, dezodoranty o bezpiecznych, klasycznych aromatach. Z mniej znanych, a równie ciekawych i pasujących na tę okazję, proponujemy: GREY VETIVER Toma Forda, 1967 Frapin (szczególnie jako dodatek do dobrego alkoholu), 19-68 Gritti i 1725 od Histoires des Parfums.

Mamy nadzieję, że zarówno wasze Babcie, jak i Dziadkowie poczują się w dniu swojego święta spełnieni i zadowoleni. Oby uśmiech, z jakim przyjmą życzenia oraz upominki, nigdy nie schodził im z twarzy!